Gårdshunden Penny

Penny er sjefen på gården og alltid tilstede der det skjer noe. Som blanding av Border Collie, Husky og Pointer er det mye energi ute og går, samt en stor kjærlighet til mennesker. Hun passer på at dyrene er der de skal være og er veldig dedikert i å gjete ender og høner på plass.

Gammelnorsk spælsau

På gården har vi en liten flokk med gammelnorsk spælsau som går på utegang hele året. Det er en sosial liten flokk som setter stor pris på både kos og en liten godbit når de får besøk. Hos oss har alle individer navn og vi fokuserer på å ha kontakt med alle dyrene slik de ikke er så redde for oss.

Hester og ponnier

Vi har 3 hester gående på gården som en del av vårt tilbud.

Den minste av de er shetlandsponnien Grytas Bukefalos eller Bølla som han går som. Han er en 6 år gammel hingst som etter planen skal kjøres inn og brukes til aktiviteter med de minste barna etterhvert. Han kom til oss i mai 2020 og skal etter planen være her til han blir gammel. Bølla ble kåret hos norsk hestesenter høsten 2020 og skal få seg et par sesonger med hopper før han blir vallak.

Veras Spirit er en 4 år gammel Norlandshest som skal brukes som barneponni når han er ferdig innridd. Han kom hit når han var 1,5 år og skal være en del av familien i mange år. Han er en stødig ponni som snart er ferdig innridd og innkjørt, og vi håper han vil være en god ponni for gårdsbesøk

King er en 18 år gammel fjording som kom til oss i februar 2021. Han er veldig glad i barn, men litt forsiktig rundt ukjente voksne. Han skal vi bruke våren på å bli bedre kjent med før han skal brukes ved gårdsbesøk og i litt ridetimer. Han er en stødig og veldig kosete eldre herremann som skal få nyte pensjonisttilværelsen hos oss med mye kos og stell.

Høner

Rundtom på gården vil en ofte møte på alle eller deler av hønseflokken vår. Vi ruger frem egne kyllinger, så nesten alle hønene vi har er klekket ut på kjøkkenet. De lever livet fritt rundt på gården på dagtid med mulighet for å gå inn i fjøset for mat og drikke. Hønene er sosiale, går gjerne rundt bena på en, og blir ekstra glade om en kommer med en boks mais og deler med de.

Ender

Vi har for tiden både moskusender og pekingender gående rundt på gården. De har jobben med å holde gårdsplassen fri for snegler og andre smådyr, noe de gjør en veldig god jobb på. De er også veldig glad i å ta et bad ute i dammen sin, og har du med en brødskive kommer hele gjengen løpende. De er alle tamme og veldig glade i oppmerksomhet.

Vestlandsk Fjordfe

Februar 2021 ble lille Noddy født, og kom flyttende til oss i starten av mars. Han er av rasen Vestlandsk Fjordfe og skal etter planen kastreres og være en del av dyrene i tilbudet vårt fremover. Han er en livlig liten krabat som er veldig glad i kos og kløing.

Kaniner

Inne i fjøsen har vi kaninene Jeffory som er en belgisk kjempe hanne, Emma som er blanding av belgisk kjempe og New Zealand Red og Salt som er en fransk vedder. De skal være kose kaniner for de minste, og et tilbud for barn som kanskje synes de større dyrene er litt skumle.

Katter

En gård er jo ikke det samme uten gårdskatter, og vi har ikke mindre enn 5. 3 som bor inne i huset og 2 som bor i fjøset.

Puseline og PusVagner er våre to fjøs puser som har bodd her siden 2013. De er fast ansatt som muse jagere og har gjort en veldig god jobb i å holde mus ute fra fjøset.

Peter Pan er en 4 år gammel huskatt som tilbringer mesteparten av dagene på en kjøkkenstol. Vår og sommer liker han seg godt ute på kveldstid og natt, men når det starter å bli kaldere velger han å være innekatt.

Hermes Yummi-Ami (Amy) er en 2,5 år gammel Selkirk Rex katt som ble importert fra Russlad når hun va 4 mnd. Hun har vært på utstillinger og fått et kull før hun ble kastrert og bruker nå dagene i korgen sin. Hun skal etter planen starte å være mer utekatt og bli en del av dyrene barn kan kose med.

NO*Chibinichi Jinx er ene kattungen fra Amy sitt kull og er født desember 2019. Han kom til oss høsten 2020 og skal sammen med Amy starte å være litt mer ute på gården slik barn kan hilse på.